top of page
DSC_0713.JPG

Bonderudbakken kjøtt

Tone og Christian startet med kjøttproduksjon tidlig i gårdslivet. I mange år hadde de Skotsk høylandsfe på gården. Dyrene var vakre å se på, men de var ikke spesielt praktiske og passet ikke til gårdens formål. Derfor byttet de til Hereford – en mer robust og kjøttfyldig britisk rase. Med målrettet arbeid har de bygd opp en solid besetning som i dag utgjør hjertet av Bonderudbakken Kjøtt.

IMG_0950_edited_edited.jpg

Neste generasjon

Bonderudbakken Kjøtt ble gjenfødt under en joggetur i 2024.

I 15 år har jeg vært på utallige fester, overnattinger og sammenkomster med kjøtt fra gården jeg vokste opp på. Da jeg hentet nok en forsyning hjemmefra, slo det meg – kanskje det er på tide at flere får smake? Etter joggeturen la jeg ut en post på Strava. Den fikk raskt oppmerksomhet og bekreftet at interessen absolutt er der. Noen små kjøttsalg senere er vi endelig klare for lansering!

  • LinkedIn
  • Instagram

Hva er Bonderudbakken Kjøtt?

Bonderudbakken Kjøtt er økologisk storfekjøtt produsert med omtanke og tid. Vi driver med sakte landbruk, hvor dyrevelferd alltid står i sentrum. Kalvene går sammen med mor de første månedene, og dyra får bevege seg fritt både inne og ute. Om sommeren sendes kuene på sommerbeite og går fritt på Totenåsen fra mai til september, der de beiter i sitt naturlige tempo.

 

Et av våre viktigste prinsipper har alltid vært: "Hvis vi ikke kan drikke vannet, kan heller ikke dyra våre gjøre det."

 

Det lever vi fortsatt etter.

Hvilket kjøtt kan bestilles?

​
Vi slakter rundt 30 dyr i året – rundt 18 tonn kjøtt som forlater gården. Av et dyr på 600 kilo blir bare 240 kilo til produksjonskjøtt, hvorav kun 15 kilo utgjør de mest ettertraktede biffstykkene: indrefilet, ytrefilet og entrecôte.
 

Vi ønsker å tilby det folk vil ha – kjøttpakker med de mest populære stykkene. Samtidig vil vi at hele dyret skal bli brukt. Derfor har vi, gjennom 15 år, perfeksjonert våre hamburgere – perfekte for grillen året rundt! Vi vet også at nordmenn elsker taco, så vi har kjøttkasser med kjøttdeig. Kjøttdeigen kommer i vakuumerte flatpakker, slik at de tar minimalt med plass i fryseren.

Det siste produktet vi har perfeksjonert for å utnytte hele dyret er spekepølse av storfe. Langtidslagret og røkt, men med masse smak. 

bottom of page